Om koret

Fotograf: Adam Williams

Vores painist Martin Nilsson

Fotograf: Adam Williams

Vores dirigent Susanne Wiik Kalvåg

Hvem er vi?

Koret ledes af Susanne Wiik Kalvåg – sanger og dirigent med 25 års erfaring som korleder, og Martin Bjørn Nilsson – konservatorieuddannet pianist og korleder.

Sammensætningen af koret afspejler helt klart det helt grundlæggende i gospel udtryksformen. Vi har en aldersspredning på 50 år, nogle er mere øvede sangere end andre, nogle har mere lyst til at stå i forgrunden end andre, nogle er mere troende end andre, men fælles for os alle er at vi deler glæden ved at synge gospel. Og glæden vi føler spreder sig uundgåeligt til tilhørerne.

Hvad er gospel?

Og hvad er så gospel egentlig for noget? Ja, det kan ikke siges meget enklere end i den officielle beskrivelse i Wikipedia på internettet (her vist i uddrag): ”Gospel er en kirkelig musikgenre udviklet i “sorte kirker”, dvs. forsamlinger, hvor medlemmerne var sorte – i USA. Gospel kan fremføres af kor eller som solosang, ofte vokalt eller med et enkelt akkompagnement. Den er nært beslægtet med spirituals og blues-musikken og har forgreninger til pop og rock. Ordet gospel kommer fra det engelske ord for evangelium og det meste af gospelmusikken må betragtes som religiøs. I kristelige kredse anvendes ordet ofte som betegnelse for rytmisk musik med kristne tekster.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Comments Protected by WP-SpamShield for WordPress